AZ  ORSZÁGOS EPIDEMIOLÓGIAI KÖZPONT
2003. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÖSSZEFOGLALÁSA

    Az egyre fokozódó elvárások, az EU-csatlakozás előkészítése miatti többletfeladatok, a tájékoztatási és képzési igény igen jelentős növekedése terhelték a Központ munkatársait, azonban mint ezt az események igazolták, az ország lakossága felelősségteljes helytállásuk eredményeként megfelelő járványügyi biztonságban volt.

Kiemelt feladatok, jelentősebb szakmai események

     A Központ kiemelkedő eredménye, hogy a 2001-ben szakmai irányításával kidolgozott két PHARE projekt Brüsszelben befogadást nyert és ezzel az ÁNTSZ egészét érintő és igen jelentős informatikai és mikrobiológiai laboratóriumi fejlesztés tovább folytatódott. A megvalósult hazai és külföldi képzési programok az EU által megfogalmazott, a járványügyi "gyorsreagálással" összefüggő elvárások reális teljesítését jelentős mértékben elősegítik. A korszakos jelentőségű fejlesztések a legkorszerűbb technológiák és munkamódszerek alkalmazását teszik lehetővé.

     Az év folyamán, alapos előkészítést követően a Mikrobiológiai Szakmai Kollégium kijelölte illetve megerősítette az egyes laboratóriumok nemzeti referencia státuszát és funkcióját. Ez az OEK vonatkozásában számos laboratóriumot érintő döntés jelentős szakmai elismerésnek, ugyanakkor további kihívásnak is számít.

   


A cikk oldalai:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 

    Osztályok tevékenysége

    Szervezeti felépítés

    Könyvtár

Új beszerzések
 

    Tudományos Tanácsadó Testület

    Akkreditáció és tanúsítások

    Éves beszámolók

Archívum
 

    Nagyjaink

    Alapító Okirat