Főoldal     Mintavétel és beküldés     Bakteriológia     Körvizsgálatok  

 

Bakteriológiai körvizsgálatok

Intézetünk ismét meghirdeti a mikrobiológiai laboratóriumok számára a Jártassági Körvizsgálatot. Az eddigi bakteriológiai tenyésztési és parazitológiai vizsgálatokat ez évtől mikológiai, bakteriológiai és vírus szerológiai vizsgálatokkal bővítjük.

Terveink szerint 2005-ben két alkalommal adnánk ki teszt-preparátumokat, amelyek a mellékelt lista szerint választhatók. Az első mintákat a májusban megrendezésre kerülő bakteriológus értekezleten osztanánk ki, a második alkalomra október folyamán kerülne sor.    

Szeretnénk, ha minél több laboratórium csatlakozna az OEK által szervezett jártassági körvizsgálathoz. A körvizsgálat ára egységesen: 40000 Ft függetlenül attól, hogy a megrendelő csak a bakteriológiai tesztpreparátumot kéri, vagy akár a mellékelt listán szereplő vizsgálatok mindegyikét.

Kérem, amennyiben laboratóriuma részt kíván venni a jártassági körvizsgálatban az alábbi jelentkezési lapot 2005 március 22-ig, Dr. Gacs Mária OEK Bakteriológia I. osztály, 1096 Budapest, Gyáli út 2-6 címre visszaküldeni szíveskedjen.

A vizsgálat árát az első teszt-preparátum átvétele után számlázzuk ki.

Körvizsgálatra jelentkezési lap

További jártassági körvizsgálatokban is lehetőség van részt venni. A letöltött táblázatban kérjük megjelölni, melyeben kívánnak részt venni, és ezt visszaküldeni.

    Nemzeti Referencia Labor

MRSA referens labor
ESBL Referens Labor
 

    Bakteriológiai vizsgálatok

Beküldő lapok
Mintavétel és beküldés
Vizsgálatok felsorolása
 

    Kiadványok

Mikrobiológiai körlevél
 

    Aktuális hírek

Surveillance
 

    Körvizsgálatok

Értékelés
 

    Kapcsolatfelvétel

    Tudományos tevékenység

Előadások, poszterek
Tudományos közlemények