Főoldal     Virológiai főosztály     Mikológia     Oltóközpont  

Országos Epidemiológiai Központ

Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

Oltóanyagok helyben rendelkezésre állnak!

Rendelési idő: hétfő - kedd - szerda - csütörtök: 17.00 -19.30.

Pénteken: 14.00-15.30-ig

Az utazókat előzetes bejelentkezés alapján látjuk el.

Időpont kéréséhez kérjük írjon a következő címre: idopont.oltok@nnk.gov.hu

Tel.: (06-1) 476-1364

Figyelem!

Telefonon csak technikai információkkal szolgálhatunk!

Részletes szakmai, védőoltással, utazással kapcsolatos információt a félreértések elkerülésemiatt,kizárólag a személyes tanácsadáskor adunk.

Címünk: 1097 Budapest
Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.

Megközelítés: 3-as metróval Nagyvárad térig,

vagy 24-es villamossal Nagyvárad térig,

vagy 1-es villamossal Albert Flórián /régi nevén Gyáli úti megállóig.

A KIUTAZÓK FELKÉSZÍTÉSE

Hazánkban, a kiutazók védőoltásairól és az ellátás módjáról a 98/ 1998. NM rendelet intézkedik. Budapesten az Országos Epidemiológiai Központ, a fővárosi és megyei Népegészségügyi és Szakigazgatási Szerv (NSzSz) oltóközpontjai és magán orvosi rendelők is végezhetnek ilyen szolgáltatást. Orvos, járványügyi szakember és szakasszisztens végzi a tanácsadást, védőoltást orvos adhat. 2008 óta Utazási Medicina (Utazási Orvostan) képzési lehetősége van az orvosoknak, melyről oklevél formájában igazolást is kapnak. Az oltóközpontok a WHO (World Health Organization) és a CDC (Centers for Diseases Control and Prevention)  szakmai javaslatai alapján végzik munkájukat.

A FELKÉSZÍTÉS MENETE

Az utazás előtti tanácsadás és az oltások kiválasztása, a részletes adat-, és anamnézis felvételen (kérdőív, zárójelentések, orvosi vélemények, gyermekkori oltási könyv, részletes útvonalterv áttekintése), valamint, a személyes beszélgetésen alapszik. A kockázat felmérése több tényező figyelembevételével történik, pl.: az utazás körülményei, időtartama, az utazó kora, egészségi állapota (krónikus szervi betegség, pszichés zavar, állandó gyógyszerek, immunhiányos állapot, műtétek, allergia stb.), a terhesség lehetősége, az eddigi oltások és az utazás időpontja. Mindezeket egy kérdőív tartalmazza, melyet a konzultáció előtt ki kell tölteni. Az utazó által kitöltött kérdőív, egyben írásos beleegyezésként is szolgál.

Tekintettel arra, hogy a fenti számtalan szempontot sem telefonon, sem elektronikus levél formájában nem tudjuk begyűjteni, a tanácsadás csak személyes találkozás során történik.

(További információk a"Tudnivalók" oldalon találhatók!)

ÁRLISTA

Rendelőnk

    Bemutatkozás

    Oltások

    Tudnivalók

    Területek

    Betegségek

    Tájékoztatók

    Linkek

    Aktualitások