Főoldal     Utazás és egészség  

Országos Epidemiológiai Központ

Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

 

Hétfő - kedd - szerda - csütörtök:  9 -14 óra
 Figyelem! 13.30-ig lehet sorszámot húzni!

 Pénteken csak előre bejelentkezett utazókat fogadunk 9 - 11 óráig,  

Információkérés és bejelentkezés reggel: 8-9-ig, du: 14-16-ig

Tel.: (06-1) 476-1364

 FIGYELEM !

2015 04.17-én, pénteken a rendelés szünetel!

Cím: 1097 Budapest
Gyáli út - új nevén Albert Flórián út 3/a, bejárat a Vágóhíd utca felől.

Megközelítés: 3-as metróval Nagyvárad térig,

vagy 24-es villamossal Nagyvárad térig,

vagy 1-es villamossal a Gyáli úti / Albert Flórián úti megállóig.

 Google térkép: http://is.gd/c2CDr 

 

A KIUTAZÓK FELKÉSZÍTÉSE

Hazánkban, a kiutazók védőoltásairól és az ellátás módjáról a 98/ 1998. NM rendelet intézkedik. Budapesten az Országos Epidemiológiai Központ, a fővárosi és megyei  Népegészségügyi és Szakigazgatási Szerv (NSzSz) oltóközpontjai és magán orvosi rendelők is végezhetnek ilyen szolgáltatást. Orvos, járványügyi szakember és szakasszisztens végzi a tanácsadást, védőoltást orvos adhat. 2008 óta Utazási Medicina (Utazási Orvostan) képzési lehetősége van az orvosoknak, melyről oklevél formájában igazolást is kapnak. Az oltóközpontok a WHO (World Health Organization), a CDC (Centers for Diseases Control and Prevention) és az Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Oltóközpontjának szakmai javaslatai alapján végzik munkájukat.

 

A FELKÉSZÍTÉS MENETE

Az utazás előtti tanácsadás és az oltások kiválasztása, a részletes adat-, és anamnézis felvételen (kérdőív, zárójelentések, orvosi vélemények, gyermekkori oltási könyv, részletes útvonalterv áttekintése), valamint, a személyes beszélgetésen alapszik. A kockázat felmérése több tényező figyelembevételével történik, pl.: az utazás körülményei, időtartama, az utazó kora, egészségi állapota (krónikus szervi betegség, pszichés zavar, állandó gyógyszerek, immunhiányos állapot, műtétek, allergia stb.), a terhesség lehetősége, az eddigi oltások és az utazás időpontja. Mindezeket egy kérdőív tartalmazza, melyet a konzultáció előtt ki kell tölteni.  Az utazó által kitöltött kérdőív, egyben írásos beleegyezésként is szolgál.

Tekintettel arra, hogy a fenti számtalan szempontot sem telefonon, sem elektronikus levél formájában nem tudjuk begyűjteni, a tanácsadás csak személyes találkozás során történik.

(További információk a "Tudnivalók" oldalon találhatók!)

ÁRLISTA

    Bemutatkozás

    Oltások

    Tudnivalók

    Területek

    Betegségek

    Tájékoztatók

    Linkek

    Aktualitások