AZ ORSZÁGOS EPIDEMIOLÓGIAI KÖZPONT MŰKÖDÉSE
A 2006. ÉVBEN 

BEVEZETŐ

"Nincs nagyobb öröm annál,
mint ha az ember túl nagy fába vágja a fejszéjét
és egy idő után látja, hogy fel van aprítva a fa."
Dr. Kneffel Pál

 

Tisztelettel köszöntöm az Olvasót, aki az Országos Epidemiológiai Központ 2006. évi tevékenységéről készített beszámolónkat olvassa.

Az OEK, az ország járványügyi központjaként izgalmas, mozgalmas évet zárt. A beszámoló az események és tevékenységek színes, megörökíthetetlen forgatagá­ról ad összefoglaló tájékoztatást.

Célunk, hogy bemutassuk: az adott személyi/tárgyi feltételek mellett mit sikerült megvalósítanunk, mire voltunk képesek 2006-ban.

Feladatainkat, szerepünket az OEK Alapító Okirata, valamint egyéb hazai és nemzetközi jogszabályok tartalmazzák, amelyek megkövetelik, hogy a napi gyakorlatban ezek teljesítéséről, a szakmai véleményünkről a különböző hazai intézményeknek (Egészségügyi Minisztérium, Országos Tisztifőorvosi Hivatal, Központi Statisztikai Hivatal stb.) és nemzetközi fórumoknak (WHO, ECDC stb.) nyilatkozzunk, részt vegyünk különféle tárgyalásokon, kutatásokat és vizsgálatokat végezzünk, illetve tudományos rendezvényeket, továbbképzéseket szervezzünk.

Küldetésünk tehát rendkívül komplex; valamennyi tevékenységünk egyetlen, sajátos tükre és hagyományos összefoglalója pedig az Évkönyv. Sőt, talán még ennél is több a szerepe: szeretnénk, ha kitűnne belőle, hogy az OEK egy alkotó szakmai közösség, az ország értékes tudományos műhelye, ahol az egyes szakterületek kiegészítik, támogatják, sőt potencírozzák egymást és ahol a fejlődést, kibontakozást áldozatkész, hivatásunkat magas szinten művelő generációk sorozata biztosította.

Megköszönöm a Központ munkatársainak feladataik ellátása során tanúsított,
a probléma megoldására koncentráló, teljesítményorientált és a nemzetközi szakmai fórumokon is elismerést szerző munkáját, azt, hogy 2006-ban az OEK újólag sikeres évet zárhatott.

A beszámolót örömmel és tisztelettel ajánlom az érdeklődők figyelmébe.

dr. Melles Márta
főigazgató főorvos


A cikk oldalai:  1  2 

    Osztályok tevékenysége

    Szervezeti felépítés

    Könyvtár

Új beszerzések
 

    Tudományos Tanácsadó Testület

    Akkreditáció és tanúsítások

    Éves beszámolók

Archívum
 

    Nagyjaink

    Alapító Okirat