Főoldal     Beküldő lapok     Körvizsgálatok     Mintavétel és beküldés  

Költségtérítéses vizsgálatok menete készpénzfizetés esetén

 

Vizsgálati anyagot kizárólag a Központi anyagátvevő vehet át, melyet kódszámmal (vonalkóddal) lát el. Költségtérítéses vizsgálatok esetén a minta átvételekor a mintaátvevő egyezteti a beutalón/vizsgálatkérő lapon szereplő adatokat és az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon megadja a számlázáshoz szükséges adatokat (számlázási név, cím, kért vizsgálatok).

A mintaátvevő a költségtérítéses vizsgálatot igénybevevőt az OEK Gazdasági Igazgatóságára irányítja a kitöltött formanyomtatvánnyal (ezzel írásban értesíti a Gazdasági Igazgatóságot a minta érkezéséről és az igényelt vizsgálat fajtájáról, az igénybevevő útján).

A vizsgálat díját az igénybevevő az OEK Gazdasági igazgatóságán befizeti, ahol erről bevételi bizonylatot állítanak ki számára.

A Gazdasági igazgatóság a befizetés megtörténtéről telefonon értesíti a Központi anyagátvevőt. A kért vizsgálat csak a Gazdasági igazgatóság jelzése után végezhető el.

A Gazdasági igazgatóság számlát állít ki az igényelt vizsgálatnak megfelelő díjról, amelyet eljuttat a vizsgálatot végző osztályra.

A számlát a vizsgálatot végző osztály a lelettel együtt adja ki a vizsgálatkérőnek.


A cikk oldalai:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 

    Mintavétel

Vér
Liquor
Felső légúti minták
Alsó légúti minták
Szájüregi minták
Vizelet
Egyéb steril testfolyadék
Sebváladék
Szemváladék
Genitális váladékok
Epe
Gyomor-bélrendszer
Széklet/anorectális váladék
Szövetminták
Kórbonctani anyagok
 

    Végzett vizsgálatok