Szükségem van most tüdőgyulladás elleni védőoltásra?

 

Ez a kérdőív annak eldöntésében nyújt segítséget Önnek, hogy szüksége van-e most valamilyen védőoltásra. Kérjük, tegyen pipát az önre érvényes állításokhoz!

Mi a pneumococcus (ejtsd: pneumokokkusz) fertőzés?

Cseppfertőzéssel átvihető baktérium. Tüdőgyulladást, mellhártyagyulladást, gennyes agyhártyagyulladást és szepszist okozhat.   Pneumococcus elleni védőoltás (PCV13, PPSV23)

 

 O 65 éves vagyok vagy idősebb. Soha nem kaptam pneumococcus elleni védőoltást.

 O 65 éves vagyok vagy annál idősebb, és 65 éves korom előtt egy vagy két pneumococcus elleni oltást kaptam. Legalább öt év telt el a legutóbbi oltásom óta, vagy nem emlékszem, mikor kaptam utoljára védőoltást.

 O 65 évnél fiatalabb vagyok. Nem kaptam pneumococcus elleni védőoltást, és az alábbi kockázati csoportok valamelyikébe tartozom:

 O Dohányzom.

 O Szív-, tüdő- (az asztmát is ideértve), máj-, vese-, betegségben szenvedek; cukorbeteg vagyok; alkoholista vagyok. Daganatos betegségem van.

 O Régebbi daganatos betegségem miatt kezelés alatt állok

 O Autoimmun betegség miatt biológiai kezelés alatt állok.

 O Többszörös mielóma, veseelégtelenség vagy HIV/AIDS fertőzés miatt legyengült immunrendszerrel rendelkezem; vagy sugárkezelést kapok; vagy immunrendszeremet befolyásoló gyógyszert szedek.

 O Szerv- vagy csontvelő-átültetésem volt.

 O Eltávolították a lépemet,

 O Hallócsont beültetésem volt vagy lesz.

 O Koponyasérülést követően szivárog a gerincvelői folyadékom.

 O Bentlakásos otthonban élek, és soha nem kaptam pneumococcus elleni védőoltást.

 

Tudomásul veszem, hogy az oltás előtt ki kell töltenem az olthatósággal kapcsolatos kérdőívet

 

Amennyiben a kitöltés után oltatni szeretné magát, kérjen időpontot nálunk! Oltásait leggyorsabban és legkedvezményesebben kaphatja meg. Tel: 473-1364. Címünk: 1097 Budapest, Albert F. u 3/a (OEK Nemzetközi Utazás egészségügyi és Oltóközpontja)    

Kérjük, hozza magával a kitöltött kérdőívet!